top of page

MC 75

De MC75 is een snelle cruiser die accommodatie biedt voor tien gasten plus bemanning.

De nieuwe MC75 is de grootste catamaran uit de McConaghy MC-serie. 

De eigentijdse exterieurlijnen volgen de andere modellen in de Multihull-serie, met een aantrekkelijke flybridge die naar voren kan worden geplaatst in een agressievere styling of naar achteren kan worden verlengd voor een slanker uiterlijk. De MC75 presteert, zelfs met weinig wind, en biedt soepele zeilvaardigheid met stabiliteit en benijdenswaardige snelheid.

Deze serie is ontworpen met behulp van een groep ervaren eigenaren en multihullzeilers, een zeer ervaren ontwerp- en engineeringteam en McConaghy's 50 jaar lange ervaring in het bouwen van jachten voor de meest veeleisende klanten en omstandigheden.

Beschrijving

De MC75 is ontworpen voor leven op het water in een loftachtige moderne stijl. De multihull is lichtgewicht en geproduceerd met zorg voor het milieu en zoals alle modellen in het McConaghy Multihull-assortiment, volledig customizable.

 

De vooruitstrevende exterieurlijnen volgen die van andere modellen in de Multihull-serie, met een aantrekkelijke flybridge die naar voren kan worden geschoven in een agressievere styling of naar achteren kan worden verlengd voor een vegen, slanker uiterlijk.

 

De MC75 presteert met een moeiteloze gratie, zelfs in lichte lucht, en biedt soepele zeilvaardigheid met stabiliteit en benijdenswaardige snelheid. Bij 20 knopen wind bij 110 ware windhoek, wordt voorspeld dat de MC75 21 knopen aan bootsnelheid zal bereiken met een zeil met code nul.

Specificaties

Lengte over alles: 
Breedte
Diepgang 

Stahoogte binnen

Scheepsarchitect

Interieur ontwerper

​Materiaal


Motorvermogen

Dieseltanks

Zoetwatertanks​

23.3m
9.8m

4.5m with centreboard down

2.0-2.4m

Ker Yacht Design

m2atelier

​E-glass/epoxy/foam sandwich with carbon fibre structural elements

​2 x 110hp

​1,600L

​1,200L

MC75 Interieur

Het interieurontwerp van de MC75 is aan de hand van m2atelier, in een nieuwe samenwerking tussen McConaghy en deze toonaangevende Italiaanse studio. m2atelier identificeerde wooncomfort als een fundamenteel kenmerk van de MC75 en daarom heeft het interieur een bijzonder appartementachtig gevoel met architectonische persoonlijkheid. De verfijnde omgeving biedt een fantastische visuele verbinding met de zee en er is veel zorg besteed aan het opnemen van alle interieurbenodigdheden en voorzieningen op de meest esthetische en functionele manier. Marco Bonelli en Marijana Radovic, m2atelier over de MC75:

“We are honoured to have been involved in the interior design for the MC75, and to be working with such a revolutionary company – one that has made research its foundation. It is fascinating to deal with a team of leading specialists in multihull design, and McConaghy stand out for their advanced technology, construction techniques and excellent design style.  We believe that innovation is always the result of much serious work, being bold and experimenting with curiosity.” 

Volledig intrekbare ramen en kamerhoog glas creëren de perceptie van vrijheid, met een oneindige hoeveelheid ruimte voor de eigenaar en een verbeterde, symbiotische relatie tussen binnen en buiten. Binnen is het interne volume gemaximaliseerd en is elke ruimte geconfigureerd met een duidelijk doel in een lay-out die alle vooroordelen over jachtinterieurs verdrijft.

Het open interieur kan op maat worden gemaakt, met op maat gemaakte stukken die voldoen aan het verzoek van de klant naar gemak en veelzijdigheid, evenals de esthetiek van de ontwerper. McConaghy is trots op hun veelzijdige capaciteiten, in staat om elk jachtconcept aan te passen aan de behoeften van een individuele klant.

Deze eerste MC75 heeft een zeer grote salon-lounge met een eethoek en een bar, een ruim achterdek met banken en een eetruimte in de buitenlucht, en zonnekussens voor de bovenbouw. Er zijn vijf zeewaarts gerichte ligplaatsen, allemaal en suite, evenals een bemanningshut - grenzend aan de kombuis in de bakboordromp.

MC75 romp #1 wordt in de herfst van 2022 opgeleverd.

bottom of page