top of page
NEEl 43 (CMYN)_edited.png

De door Lombard ontworpen NEEL 43 is compacter dan haar grote zussen, de NEEL 47, 52 en 65, maar heeft ook een hoog vrijboord en herkenbaar ontwerp.

 

De NEEL 43 is een trimaran die zowel snel als veilig is en gemakkelijk te manoeuvreren door een kleine bemanning. Haar handling op zee, in combinatie met de vaarprestaties en comfortniveaus zijn uitstekend.

Ontworpen om snel te varen, verdeelt de NEEL 43 zorgvuldig gewichtsvermindering met voldoende opslagruimte om te kunnen voorzien in langere passages.

De NEEL 43 wordt gekenmerkt door haar ongeëvenaarde besturing met het enkele roer bestuurd door Vectran-lijnen op kogellagerblokken en de roerkoning gemonteerd op zelfinstellende lagers. Een lichte hak draagt ​​bij aan het sublieme gevoel aan het roer en laat de loefdrijver over de golven 'vliegen'.

Het zeilplan bestaat uit een grootzeil en een rolfok en de asymmetrische spinnaker maakt het makkelijker om comfortabel aan de wind te zeilen. Alle manoeuvres leiden terug naar het roer, vanwaar de schipper een onbelemmerd 360° zicht heeft.

 

De NEEL 43 beschikt ook over de befaamde Cockloon®, een indrukwekkende leefruimte binnen/buiten, mogelijk gemaakt door de brede opening tussen de cockpit en de salon. Het bevat ook de Full Beam Cockpit®, een extra brede cockpit met meerdere zitconfiguraties die kunnen worden herschikt om optimaal te profiteren van de verschillende vergezichten.

Het stuurstation is bijzonder ergonomisch en biedt een driedubbele stoel in de schaduw van een zonnescherm dat op roestvrijstalen buizen is bevestigd.

 

De toegang, vanuit de cockpit via zijstappen of vanaf het dek, zorgt voor een naadloze communicatie tussen de schipper en de bemanning.

 

Het dak is bereikbaar via een geïntegreerde opstap aan de zijkant, waardoor mast, giek en zonnedek goed bereikbaar zijn. Er is een leuning aangebracht voor veiligheid.

 

De brede, goed beschermde achtersteven maken het makkelijk om de zee op te gaan en de bijboot te manoeuvreren.

 

Daarnaast is het systeem voor het optillen en hanteren van de bijboot sterk vereenvoudigd.

Beschrijving

De NEEL 43 heeft een opvallend en volumineus interieurontwerp met geweldig panoramisch uitzicht. Ze biedt plaats aan maximaal tien passagiers.

De constructie van de NEEL 43 weerspiegelt de andere modellen in het assortiment, inclusief een vacuüm-geïnfuseerde composietsandwich met PVC- en PET-schuim met koolstofvezelversterking. 

De rompen combineren een centrale 'gerockerde' romp, die het overstag gaan en manoeuvreren in de haven vergemakkelijkt, met gestroomlijnde drijvers die stabiliteit bieden en stampen voorkomen.

NEEL43 op het water 

Afmetingen

Lengte:
Breedte:
Diepgang:
Mast:
Gewicht:
Grootzeil:
Voorzeil:
Water tank:
Dieseltank:
Motor:
Ontwerp:

13,00 m
7,50 m
1.37 m
19.00 m
9 t
54 m2
44 m2
1 x 500 l
1 x 300 l
1 x 47 hp
Marc Lombart

Layout

NEEL43 Interieur

Het interieurontwerp van de NEEL 43 bevat eigentijdse materialen die zowel lichtgewicht als functioneel zijn. De goed ingerichte salon biedt een panoramisch uitzicht en uitzonderlijk veel licht.

Ze is uitgerust met twee dubbele hutten met de eigenaarshut op het hoofddek, die privacy biedt en een adembenemend panoramisch uitzicht. Vanuit de salon is de dubbele kajuit aan de voorzijde van het middenschip bereikbaar.

De salon met kombuis en navigatietafel, is open en een zeer ergonomische leefruimte. De salonbank kan worden omgebouwd tot een tweepersoonsbed, en een gedeeltelijk gescheiden rustruimte voor twee slaapplaatsen maakt het mogelijk te ontspannen zonder de bemanning te hinderen. Twee enkele slaapplaatsen bevinden zich aan de voorkant van de drijvers en zijn toegankelijk vanaf het hoofddek.

bottom of page